Publisert Legg igjen en kommentar

Vil elektronisk dørlås passe til min dør?

Elektronisk dørlås passer som regel de fleste dører som er produsert etter 1980. Er du i tvil, kan du ta følgende kontrollmål. Her har vi tatt bilde av en låskasse med dagens standard. Mål punktene 1 til 4. Bekrivelse av målepunktene er beskrevet nærmere under bildene (legg merke til at denne artikkelen handler om Yale Doorman V2N lås, andre typer elektronisk lås kan være annerledes):

Bildet 1 av låskasse. Du trenger strengt tatt ikke å ta ut låskassen for å ta disse målene. Vi har valgt å gjøre det på denne måten for å gjøre det tydeligere for deg.
Bilde 2 av låskasse sett ovenfra.
  1. Fra kanten av døren til midten av dørhåndtaket(vridersenter) skal være 50 mm
  2. Avstanden fra sylindersenter(nøkkelhullet) til vridersenter skal være 105 mm
  3. Lukk opp døren og mål lengden på låskassen som sitter i dørbladet, dette skal være 225 mm
  4. Til slutt måler du bredden på låskassen, dette skal være 22 mm

Har du en dør som er eldre enn 1980, vil hovedutfordringen være knyttet til låskassen som sitter inn i dørbladet og sluttstykke som sitter i karmen. Eldre låskasser er som regel mindre i dimensjonen og det kan dermed bli nødvendig å utvide utfresingen for å få plass til dagens låskasse.

En annen utfordring med eldre dører er at sluttstykket som sitter i karmen, også er mindre enn dagens utgave. Dette vil igjen medføre at du må utvide utfresingen tilsvarende den nye låskassen.

Det er også mulig at du må kjøpe et annet sluttstykke kalt 1487-1, dersom du må dytte døren hardt for at den skal låse. Du må også passe på at avstanden mellom dørbladet og karmen er på 3 mm, eller maks 5 mm ellers vil ikke Yale Doorman låse døren. Er avstanden større enn 5 mm, kan du kjøpe underlagsplate og legge det under sluttstykket.

Ellers er det lurt å ha en 9 volts batteri tilgjengelig utenfor huset i tilfelle låsen går tom for strøm mens du er ute. Pass også på å montere borebeskyttelsen i låskassa og bruk stål skruer som følger med (ikke de avkappbare skruene) for at låsen skal oppfylle kravene til FG.

Lykke til 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *