Publisert Legg igjen en kommentar

Kan sikkerhetslås brytes opp?

Dette spørsmålet får jeg ofte fra kunder som er bekymret for sikkerheten på boligen sin.

La meg først forklare hva en sikkerhetslås er:

En sikkerhetslås er en lås som kommer i tillegg til hovedlåsen på døren din. Sikkerhetslåsen er utstyrt med egen låskasse og egen nøkkel og befinner seg som regel noen centimeter over hovedlåsen.

Hvis hovedlåsen din er av god kvalitet og du har i tillegg en god sikkerhetslås, kan du være sikker på at det er utrolig tungvint for uvedkommende å bryte seg inn. Det er ikke umulig, men det er en såpass stor jobb å bryte opp disse låsene, selv for en erfaren låsesmed at man hører støyet og bråket flere meter unna. Bor du i en blokk, vil alle naboene dine mest sannsynlig bli vekt av støyet. Bor du i enebolig, men likevel i tettbygd strøk, vil også dine naboer merke bråket.

Konklusjon:

Sikkerhetslås kan brytes opp, men det er som nevnt ovenfor en ganske omfattende jobb som skaper mye bråk. Innbruddstyver vet som regel risikoen knyttet til dette og er redd for å tiltrekke uønsket oppmerksomhet og vil oftest ikke prøve seg på slike låser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *