Publisert Legg igjen en kommentar

Gode tips til deg som har smekklås

En smekklås er en type lås som ikke krever et fysisk grep utover lukkekraften for at døren skal låses.  Det er både fordeler og ulemper med å ha en slik lås. Fordelen er at døren blir låst selv om du har glemt å låse døren med nøkkel. Ulempen er at nettopp dette øker sjansen for at du låser deg selv ute.

Har du nylig flyttet inn i din nye leilighet og oppdaget at låsen på døren din er en smekklås, har du mye større sannsynlighet for å låse deg ute enn om du hadde en tradisjonell lås. Men leser du godt gjennom denne artikkelen så kan du fort lære et par gode triks for å forebygge å låse deg ute.

Oppbevare en reservenøkkel utenfor leiligheten

Dette er sannsynligvis den beste måten å sikre at du kommer deg inn i leiligheten om du er uheldig og har klart å låse deg ute. Har du et familiemedlem som ikke bor sammen med deg, en venn eller en nabo som du kan stole på, kan du oppbevare reservenøkkelen hos dem slik at den dagen du låser deg ute så kan du hente reservenøkkelen og komme deg inn i leiligheten igjen.

Ikke oppbevar reservenøkkelen i bilen din

Mange pleier å oppbevare reservenøkkelen i bilen sin. Tanken er at bilen som regel er parkert i umiddelbar nærhet til leiligheten din slik at når du låser deg ute, kan du bare hente reservenøkkelen i bilen så slipper du eventuell en lang tur til for eksempel vennen din som du har oppbevart reservenøkkelen hos. Men problemet med denne løsningen er at mange har hus nøkkelen i samme nøkkelknippe/nøkkelring som bilnøklene slik at når du forlater leiligheten og glemmer å ta med hus nøklene har du i praksis låst både deg selv og reservenøkkelen ute.

Monter et nøkkelskap nær ytterdøren din

Prøv å montere et nøkkelskap så nær som mulig ytterdøren din og i skulder/hode høyde slik du automatisk får øye på nøkkelskapet på vei ut av leiligheten. På denne måten sørger du for en ekstra påminnelse om å ta med nøkkelen ut når du forlater leiligheten din.

Henge opp en påminnelse på innsiden av døren

Er du av den typen som lett glemmer ting, er det lurt å henge opp en påminnelse på innsiden av døren om å ta med hus nøkkelen ut. Bruk gjerne litt humor når du skriver påminnelsen slik at du forhåpentligvis bruker mer tid til å tenke på at det er viktig at du får med hus nøkkelen ut når du forlater leiligheten din.

Bytt til en tradisjonell eller elektronisk lås

Synes du det blir for stressende å hele tiden tenke på å ha husnøkkelen med deg ut selv når du kun skal ut med søppelen for eksempel, da kan du bare bytte smekklåsen din til en tradisjonell lås eller en elektronisk lås.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *