Publisert Legg igjen en kommentar

Hva gjør du hvis du har låst deg ute?

Har du vært riktig uheldig og klart å låse deg ute er det dessverre veldig lite du kan gjøre selv, men med enkle grep kan du hindre dette til å skje igjen. Du kan lese mer om forebyggende tiltak her.

Du må ha profesjonell hjelp fra en låsesmed for å komme deg inn i huset. Mange låsesmed bedrifter har en vakttelefon slik at de kan komme og hjelpe deg om uhellet skjer etter kontortid eller i helgene og hellig dager.

Det finnes et hav av låsesmeder og noen av dem er useriøse, så bruk gjerne noen minutter på å finne en låsesmed som virker seriøs og profesjonell. Du kan for eksempel se på hjemmesiden deres om det virker seriøst. Useriøse låsesmeder har ofte nettsider som ikke er funksjonelle også er det som regel veldig mye skrivefeil og mye kopi og lim inn innhold som ikke alltid henger sammen. Du kan også eventuelt lese gjennom kundeanmeldelser på Google eller Trustpilot.

Hva gjør låsesmeden?

Det kommer an på hvilken type lås du har. Har du en eldre eller billig lås som ikke er FG, så vil låsesmeden mest sannsynlig dirke opp låsen. Er låsen din av nyere type som er av høy kvalitet så er det som regel «anti dirking» funksjon på låsen og da er det nærmest umulig å dirke den opp. I sånne situasjoner vil låsesmeden bryte opp låsen med spesielt verktøy som resulterer i at døren åpnes og låsen blir ødelagt og da vil låsesmeden montere en ny lås og du får nye nøkler.

Er låsen din systemlås, vil låsesmeden bestille samme sylinder og da kan du bruke samme nøkkel men ha det i tankene at det kan ta dager før din nye systemlås ankommer og det vil være betydelig mer kostbart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *