Publisert Legg igjen en kommentar

Hva er den mest sikre hengelåsen?

Det er ikke alltid enkelt å orientere seg når det finnes et hav av forskjellige hengelåser i markedet. Kvalitet og prisen på disse er veldig varierende. De billigste variantene kan ofte dirkes opp i løpet av sekunder. De kan også lett kuttes med en boltesaks.

Sikkerhetsnivået på en hengelås bestemmes av hvor mange sikkerhetselementer det er lagt i låsen;

– hvor mange stifter består sylinderen av. Jo færre stifter, desto lavere sikkerhet

– hvilken type stifter består sylinderen av. Er det standard stifter, vil det være lett å manipulere hengelåsen. Er det derimot såkalte «spol pins», er det adskillig vanskeligere å dirke opp.

-hvilke materialer er hengelåsen laget av. Er bøylen og sylinderen laget av solid herdet stål, er det som regel god beskyttelse mot avsaging av bøylen og boring i sylinderen.

-er bøylen enkel eller dobbel boltet 

-er det lagt «spinn-funksjon» i sylinderen? Dette er ekstra sikkerhet mot boring, da sylinderen spinner i samme takt som boremaskinen og vil dermed miste borekraft.

Det finnes ikke noe god fasit på hvilken hengelås som er mest sikker, men det finnes i midlertidig hengelås som er av svært høy kvalitet slik at det skal veldig mye til for uvedkommende med kriminelle hensikter å bryte opp disse. Låser som for eksempel; PL 362 fra Assa Abloy, Huno 80 og Herkules 60 fra IFAM, 590-6 euro sylinder fra Anchor Lås, er alle klassifisert i kategori 5. Denne klassifisering utdeles av FG Skadeteknikk (tidligere kalt Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnemnd) hvor klasse 5 er høyest mulig sikkerhet. Går du for innkjøp av noen av ovennevnte lås, kan du være rimelig sikker på at kriminelle mister fort pågangsmoten etter hvert som de innser at det faktisk er nærmest umulig å bryte opp disse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *